Zwitserland

Ontdek de majestueuze Alpen, schilderachtige dorpen en rijke cultuur van Oostenrijk – een adembenemende Europese schat

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio’s

Ontdek de mooiste plaatsen van Zwitserland

Bezienswaardigheden

Wat is er te doen in Zwitserland?

Zwitserland, een land van ongekende schoonheid, biedt de majestueuze Alpen, glinsterende meren en levendige steden. Bezoek de Matterhorn, een icoon van de Alpen, en de serene oevers van het Meer van Genève. Ontdek de charme van steden zoals Zürich en Genève, rijk aan kunst en geschiedenis. Verken de Jungfrau-regio voor adembenemende wandelroutes en de Lauterbrunnen-vallei, bekend om zijn spectaculaire watervallen. Mis de unieke cultuur en heerlijke chocolade niet!

Deals Vakantie boeken

Boek vandaag nog je vakantie

Vakantie boeken

Openbaar vervoer in Zwitserland

Zwitserland blinkt uit in efficiënt openbaar vervoer. Het uitgebreide netwerk van treinen, trams, bussen en boten verbindt steden en afgelegen gebieden. Geniet van schilderachtige treinreizen zoals de Glacier Express en Bernina Express, die door adembenemende landschappen snijden. Zwitserse passen bieden gemakkelijke toegang tot diverse vervoersmiddelen, waardoor reizen door het land zowel naadloos als een deel van de avontuurlijke ervaring is.

Zwitserse keuken

De Zwitserse keuken

De Zwitserse keuken combineert invloeden van de Duitse, Franse en Italiaanse keuken, resulterend in een veelzijdige smaakervaring. Klassiekers zijn raclette en fondue, perfect voor gezellige avonden. Chocolade en kazen, zoals Gruyère en Emmentaler, zijn wereldberoemd. Rösti, een aardappelgerecht, en Zürcher Geschnetzeltes, fijngehakte kalfsvlees, zijn must-tries. Vergeet niet om de verse, lokale producten te proeven in de boerenmarkten.

Tip! Probeer de traditionele raclette – een kaasfeest dat uw smaakpapillen zal betoveren.

Over Zwitserland

Algemene informatie

Land van Alpen, precisiehorloges, heerlijke chocolade, multiculturele steden, adembenemende natuur, en een rijke, diverse culturele mozaïek.

Aantal inwoners

8,7 miljoen (2023)

Oppervlakte

41.290km2

Talen

Duits, Frans, Italiaans

Munteenheid

Zwitserse Frank (CHF)

Cultuur

Zwitserse cultuur

De Zwitserse cultuur is een unieke mix van Duitse, Franse, Italiaanse en inheemse invloeden, weerspiegeld in haar talen, keuken en kunsten. Het land koestert tradities zoals horlogemaken, chocoladebereiding en kaasmaken, naast moderne innovatie. Zwitserland is bekend om zijn neutraliteitsbeleid, precisie en kwaliteit in vakmanschap, en respecteert lokale gebruiken en festivals. De prachtige natuur speelt een centrale rol in het dagelijks leven en in recreatieve activiteiten.